Realisaties

keer terug naar overzicht

Sint-Godelieve scoort met welsprekendheid


Sint-Godelieve scoort met welsprekendheid Hoofdfoto

 

Het Nieuwsblad 06/04/2011

ASSE/KAPELLE-OP-DEN-BOS/MERCHTEM/ZAVENTEM - Zeven scholen uit de regio gingen in Zellik voor de twintigste keer met elkaar de uitdaging aan in welsprekendheid. Leerlingen van Sint-Godelieve in Kapelle-op-den-Bos en Sint-Jozef (Ternat) gingen met de prijzen naar huis. 

De Trofee van het Nederlands is een jaarlijks initiatief van de Rotary Asse. In het TSO waren er slechts twee scholen. Sara De Roy zette als opener meteen de toon. De studente van Sint-Godelieve Kapelle-op-den-Bos lijkt wel dagelijks achter de microfoon te staan. Sara gaf de rest dan ook vlot het nakijken. Samen met Pieter Reniers kaapte ook de schooltrofee weg.

In het ASO was de competitie dit jaar van een vrij hoog niveau. De jury bekroonde hier Lisa Schockaert van Sint-Jozef Ternat. Louise Van Stichel (Sint-DonatusMerchtem) werd tweede en Nathalie De Bisschop (Sint-Jozef Ternat) derde. De scholentrofee in het ASO was eveneens voor Sint-Jozef.

'Showbeest' Benjamin Claessens van het Koninklijk Atheneum van Zaventem viel niet in de prijzen, maar kreeg iedereen aan het lachen. 

 

    Klik op deze link om het artikel te downloaden