Realisaties

keer terug naar overzicht

Rotary Club ASSE schenkt een nieuwe bus aan De Poel vzw


Rotary Club ASSE schenkt een nieuwe bus aan De Poel vzw Hoofdfoto

 

Rotary Club Asse heeft zijn kas leeggemaakt en daarmee een nieuwe bus gekocht voor vzw De Poel.

Vzw De Poel beheert drie dagcentra, een bezigheidstehuis en een tehuis kortopvang voor volwassen mentaal gehandicapten. Zij zijn al 35 jaar actief in de regio.

 

In die tijd zijn ze gegroeid van een organisatie met 4 personen en 11 gehandicapten naar een organisatie met bijna 100 werknemers en 200 personen met een beperking die op jaarbasis door de organisatie geholpen worden.

 

Bert Hendrickx, directeur De Poel vzw: “Op die 35 jaar zijn we er eveneens in geslaagd onze infrastructuur op een zeer behoorlijke manier uit te bouwen. Dit is niet gemakkelijk geweest, voornamelijk de laatste jaren, daar we blijvend aandacht moeten hebben aan de enorme wachtlijsten in onze sector en waar sowieso een oplossing zal moeten gevonden worden binnen een redelijke termijn”.

 

Het busvervoer van De Poel dat men regelmatig ontmoet op de wegen in Vlaams-Brabant is eveneens een element in de dienstverlening van De Poel naar de gebruikers van hun dagcentra toe. Het is een zeer duur element waarbij alle kosten – oa. de stijgende brandstofprijzen – niet of onvoldoende gesubsidieerd worden.

 

De gift van Rotary club Asse is in dit verhaal een geschenk van zeer grote waarde voor De Poel.

 

Service Clubs, bedrijven, particuliere personen, gemeentelijke en provinciale instanties hebben in de geschiedenis van De Poel dan ook een zeer grote rol gespeeld in de uitbouw van De Poel vzw.

 

Rotary club Asse telt 43 leden en hebben in 2008 ook al een busje geschonken aan de beschutte werkplaats van Asse. De Poel hebben ze vroeger ook al financieel gesteund.

Hun fondsen voor de aankoop van de bus halen ze voornamelijk uit de verkoop van Delhaize cheques. Met dit grootwarenhuis hebben ze een overeenkomst dat ze een deel mogen gebruiken voor een sociaal project. Verder organiseren zij ook een theaterfestival en een kerstmarkt.

 

    Klik op deze link om het artikel te downloaden