Jarig Rotary viert feest

ASSE. Rotary Club Asse bestaat 50 jaar en viert feest. Op zaterdag 7 oktober wordt het bestuur gehuldigd op het gemeentehuis en 's avonds kan iedereen mee feesten tijdens een concert in het CC Asse.

Rotary staat voor een hechte vriendenkring met vriendschap, verdraagzaamheid en dienstbetoon aan de gemeenschap als kernwoorden. Ethiek staat centraal in het behartigen van het algemeen belang en in de onderlinge vriendschapsbanden. Rotary Asse hield de eerste vergadering op 11 oktober 1966, maar de Keure-overhandiging - de officiële erkenning van de club - gebeurde pas op 30 september 1967.

"Ware vriendschap tussen leden is bij ons geen loos woord. Zo zijn vier stichtende leden na meer dan 50 jaar nog altijd actief in de club. Ons maatschappelijke engagement werd jaar na jaar gerealiseerd door bijdragen aan goede doelen uit Asse en omstreken: Beschutte Werkplaats, 't Spiegeltje, Levensvreugde, Valier, Trofee Nederlands ...

Ook lag onze club aan de basis van de Kerstmarkt ten voordele van de jeugdbewegingen van Asse en aan de oprichting van de afdeling van het Rode Kruis van Asse. Rotary Club Asse staat ook open voor de wereld, onder andere via de internationale uitwisseling van studenten. Zo ontvingen wij vorig jaar een studente uit Colombia en lieten wij een Belgische student een jaar in Brazilië studeren", vertelt Erik Colsoul, secretaris van Rotary Club Asse.

Op zaterdag 7 oktober om 20u verzorgt harmonie De Gilde ter ere van de vijftigste verjaardag van Rotary Asse een feestelijke avond in cultuurzaal Oud Gasthuis. Er zijn ook gastoptredens van musicalster Ann Van den Broeck, het jeugd- en jongerenkoor van de muziekacademie Zellik onder leiding van Tom Van den Broeck en Dansstudio Sarah.